Indlæg

Indlæg

 

Indlæg er blevet fremstillet af fodterapeuter gennem flere årtier, og faggruppen har således oparbejdet en meget stor ekspertise på området. Der skelnes mellem forebyggende, aflastende og korrigerende indlæg.

Fodterapeuten har flere fremstillingsmetoder at vælge imellem og tillige et stort udvalg af materialer til anvendelse ved fremstillingen af indlæg. Afhængig af fodterapeutens vurdering af problemet, der skal behandles, og dets faktuelle oplysninger om patientens alder, almene fysiske tilstand og aktivitet, træffer fodterapeuten sit valg af metoder og materialer.

Der kan være tale om forebyggende og/eller aflastende indlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelser. Her vil der typisk være tale om patienter med nedsat følesans, nedsat blodforsyning eller hvor vævet i fodsålen er meget tyndt. Også overvægt taler for et aflastende indlæg.

Korrigerende indlæg fremstilles ved forekomsten ved forekomsten af medfødte eller erhvervede fejlstillinger i fødderne. Der kan f. eks. være tale om hul fod, platfod, nedsunken i forfod, skæve hælvinkler m.m.

 

Fremstilling af indlæg er et af mine specialer. Jeg har eget værksted og fremstiller selv individuelt tilpassede indlæg.

Fejlstillinger i fødderne kan give gener i form af smerter i kroppen, fordi muskler og knogler ikke samarbejder optimalt. Fejlbelastninger kan medføre træthed/smerter i foden, knæet, ryggen samt medføre belastninge på huden (hård hud, ligtorne mv.) og kan evt. medføre slidgigt.

 

Indlæg har til formål at mindske de gener som du oplever pga. fejlstillinger i dine fødder. Ved at skabe og genoprette en så god anatomisk balance i foden som muligt, undgås og mindskes yderligere belastninger og gener i din krop.

Indlæg kan både være forebyggende, genoptrænende og en del af behandlingen af f.eks. diabetes og gigt.

 

Der tages altid udgangspunkt i:

  • Sygehistorien (anamnesen), din fortælling om problemet, hvornår og hvordan det er startet, øvrige sygdomme, medicin mv.
  • Dine klager over gener (subjektive gener)
  • Undersøgelser af:

Foden ubelastet – hvor din fod og hud undersøges (vurdering af blodforsyningen og ernæringstilstanden i fod og ben samt ledbevægelighed)

Foden belastet – her ses efter fejlstillinger, og hvordan trykbelastningen er på din fod.

Foden i funktion. Foden undersøges, når du er i bevægelse.

Fodtøj her en afgørende betydning for fodens bevægelse og er sammen med indlæget en del af behandlingen.

 

Derfor undersøges og vurderes dit fodtøj.

Undersøgelserne er afgørende for at vurdere hvilket indlæg som netop du har brug for. Der er selvfølgelig en forskel på om du har en medfødt fejlstilling, har gigt, diabetes eller du f.eks. ønsker at forebygge sports-/eller løbeskader.

Det er individuelt hvad ud har brug for, og derfor også individuelt hvad prisen er, og hvor lang tid det tager at fremstille dit indlæg.

Nogle fremstilles og udleveres samme dag og andre gange taget det flere dage.

 

Har du fejlstillinger som ikke kan afhjælpes med et indlæg henviser jeg dig til din læge

der sørger for at du bliver undersøgt af en ortopædkirurg, som kan vurdere din videre behandling.

 

Tilskud:

Din læge kan henvise dig til indlægsbehandling jf. servicelovens § 112.

 

Er du medlem af sygeforsikringen Danmark i gruppe 1, 2 eller 5

yders der tilskud til indlæg fremstillet efter funktionelt aftryk.

 

Prisen på indlæg er inkl. alle undersøgelser, kontrol og vejledning.

 

 

Kontakt os

TLF.: 25 150 160

mob: 22 55 53 05

Mandag: efter aftale

Tirsdag: efter aftale

Onsdag: efter aftale

Torsdag: efter aftale

Fredag: efter aftale

Lør / Søndag: efter aftale.

Udebehandling efter aftale.

 

Vi Modtager Dankort.