Gigt

Gigt i foden

Slidgigt.

Hvad er slidgigt.

Slidgigt er en led sygdom, som rammer næsten os alle med alderen når de har passeret de 50. Det starter med, at brusken i leddet begynder at blive tynd og ujævn. Ti l sidst forsvinder den helt. Samtidig fortykkes ledkapslen, og der dannes mere ledvæske, hvorved leddet bliver tykkere. Slidgigt kan ramme alle led men sygdommen sidder ofte i rygsøjlen, hånden fingrenes mellem og yderled tommelens rodled eller fodens storetåengrundled.

Hvordan føles slidgigt.

I de tidlige faser af slidgigt er det ofte lette gener med smerter, men efterhånden som forandringerne tager til øges smerterne. Sygdommen rammer led, knogler, muskler og bindevæv ofte med deformationer derfor kan mennesker med gigt opleve, at deres fødder forandre sig. Når fødderne smerter og bevægeligheden er hæmmet, kan de daglige aktiviteter blive meget besværlige.

Når du får behandlet dine fødder hos en statsautoriseret fodterapeut, får du kompetent vejledning og hjælp til at forebygge hård hud, ligtorne, og knyster. Nedgroede negle og fejlstillinger. Du kan også få gode råd om motion for dine fødder og hjælp til at vælge sko der giver dine fødder den bedst mulige gangfunktion. Hvis det er ud over vores kompetence henviser vi til andre faggrupper f.eks. hvis der er brug for en gænge eller håndsyede sko.

 

Leddegigt.

Hvad er leddegigt.

Leddegigt er kendetegnet ved, at et forskelligt antal, men ofte mange af kroppens led bliver angrebet af en betændelses lignende tilstand. Det kan føre til at ledbrusken ødelægges. Det kan også ødelægge den underliggende knogle og omgivende ledkapsel.

Leddegigt rammer især de små led i hænder og fødder, mens andre former for gigt rammer de større led i kroppen. F. eks. Ankler, knæ og hofteled. Alle gigtsygdomme giver risiko for smerte og synlige forandringer i led og sener. Vælger du at få dine fødder undersøgt og behandlet regelmæssig hos en fodterapeut kan du forebygge og afhjælpe problemerne inden de udvikler sig.

 

Fodindlæg.

Fodindlæg er særlig gode til at støtte og absorbere stød ved at give dine fødder skånsomt underlag. Fodterapeuten tager udgangspunkt i en analyse af dine fødder og din gang, før dine fodindlæg opbygges.

På den måde kan fodterapeuten sikre, at fodindlægget dækker netop dine fødders behov.

Fødder med gigt forandrer sig med tiden, og du kan derfor opleve at dine ellers velfungerende fodindlæg

Ikke passer til dine fødder længere. Fodterapeuten kan ofte rette dem til, så de igen støtter optimal ud fra en analyse af dine fødder, kan du også få vurderet om du vil have gavn af håndsyede sko.

 

 

Kontakt os

TLF.: 25 150 160

mob: 22 55 53 05

Mandag: efter aftale

Tirsdag: efter aftale

Onsdag: efter aftale

Torsdag: efter aftale

Fredag: efter aftale

Lør / Søndag: efter aftale.

Udebehandling efter aftale.

 

Vi Modtager Dankort.